LES ELEGIDES

 ´LES ELEGIDES´ REUNIRÀ A MALLORCA A DONES AMB CÀRRECS ELECTES MUNICIPALS DE TOT EL MÓN


La Trobada internacional de dones electes tindrà lloc a Palma del 10 i 12 novembre.

Hi participaran representants polítiques de Tunísia, Senegal, Bolívia, El Líban, Nicaragua, Níger, Marroc i Palestina. També hi estan convidades totes les batlesses i regidores de Mallorca.

La presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat, Maria Antònia Mulet, i la gerent de l’entitat, Catalina Socies,  han presentat, aquesta matí, “Les Elegides:  I Trobada internacional de dones electes”, que tindrà lloc entre els dies 10 i 12 de novembre a la Fundació Sa Nostra,  a Palma. “Sens dubte, ens trobam davant un esdeveniment sense precedents ja que aquesta serà la primera vegada que Mallorca servirà d’escenari per a unes jornades que reuniran a dones electes de tot el món”, ha explicat la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat.

Les Elegides comptarà amb la presència de regidores i batlesses procedents de Tunísia, Senegal, Bolívia, El Líban, Nicaragua, Níger, Marroc i Palestina. Entre elles, hi destaquen la batlesa de Tunis (Tunísia), Souad Abderrahim, i l’exbatlessa de Dakar (Senegal), Soham El Wardini; les primeres dones en ocupar aquests càrrecs als seus respectius països.

També hi estan convidades les 296 dones que ocupen càrrecs electes als diferents ajuntament de Mallorca. “Jo, com a Presidenta del Fons Mallorquí, però també com a dona electe per ostentar la batlia del meu municipi, Algaida, aprofit per fer una crida a la participació a totes les dones amb càrrecs públics de Mallorca i insistir que serà molt bona la seva participació perquè es pugui obrir un espai per a intercanviar experiències i reflexionar sobre els reptes als quals s’enfronta la política pública per tal de garantir la participació sociopolítica plena i igualitària entre homes i dones arreu del món”, ha dit Maria Antònia Mulet durant l’acte de presentació.

“L’objectiu d’aquesta primera Trobada internacional de dones electes és visibilitzar la participació de les dones en la presa de decisions, crear xarxes de col·laboració i fomentar el lideratge equitatiu de gènere en la vida política i pública, essencial per aconseguir l’objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) 5 de l’Agenda 2030”, ha explicat la gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat, Catalina Socies.

La trobada es desenvoluparà durant 3 dies:

Dia 10 de novembre, s’obriran les jornades amb una conferència inaugural sobre “Com incentivar el lideratge i la representació de dones al govern local des de la cooperació internacional” que anirà a càrrec de la batlesa de Tunis (Tunísia), Souad Abderrahim, i l’exbatlessa de Dakar (Senegal), Soham El Wardini.

Dia 11 de novembre, la jornada se dividirà en dues parts: una primera de conformada per dues taules rodones i la segona d’espais de bones pràctiques.

La primera taula rodona versaràsobre “El paper de les xarxes de dones electes a l’àmbit local” i comptarà amb els exemples de REFELA (Réseau des femmes élues locales d’Afrique), ACOBOL (Asociación de concejalas de Bolivia) i Basqueskola Sarea. Red de electas locales vascas (País Basc)”.

En la segona, Maria Ramón, una de les batleses més joves de Mallorca, parlarà amb Rita Abou, regidora libanesa i Vitalia Llave, procedent de Bolívia, sobre el paper que tenen les dones electes joves en l’impuls de polítiques de desenvolupament sostenible.

El capvespre es destinarà a l’intercanvi de bones practiques entre les electes a través de quatre Espais de debat.

Dia 12 de novembre es dedicarà a les visites institucionals.

“Explicat el programa ja no queda més que tornar a convidar a la participació a totes les electes de Mallorca i recordar que les inscripcions ja estan obertes a través del link https://bit.ly/3fSxFMH”, ha dit Socies.

Teniu tota la informació a  https://leselegides.cat/

Tornar a notícies