LES ELEGIDES

PRESENTADA LA PUBLICACIÓ “CAMINANT CAP A UN FUTUR LOCAL FEMINISTA”.


Recentment ha vist la llum la la nova publicació “Caminant cap a un futur local feminista. Reflexions i debats al voltant del I Fòrum d’Alcaldesses i Electes Iberoamericanes” fruit del primer fòrum que va tenir lloc a Ciutat de Mèxic els dies 22 i 23 de setembre de 2022.

El fórum va néixer  com una instància de diàleg i reflexió per generar aliances polítiques entre governs locals iberoamericans progressistes liderats per dones, buscant potenciar el lideratge feminista i avançar cap a la construcció de polítiques locals des d’un enfocament feminista.

El I Fòrum d’Alcaldesses i Electes Iberoamericanes ha estat impulsat pel Govern de la Ciutat de Mèxic, l’Alcaldia Major de Bogotà, la Intendència de Montevideo i la Diputació de Barcelona.

L’estudi elaborat per Almena Cooperativa Feminista i recull la reflexió i les experiències compartides durant dos dies a partir de quatre eixos temàtics identificats pels ens promotors durant la fase de preparació de la trobada: la participació política de les dones, la transversalització de la perspectiva de gènere , l’economia feminista i de cura, i la violència de gènere.

Aquesta aliança entre els quatre governs locals es constitueix com una acció de cooperació descentralitzada, ja que és una iniciativa liderada per autoritats locals de diferents països i regions, basada en la participació i l’intercanvi entre elles per transformar i millorar el seu entorn.

Esperem que aquest nou estudi sigui del vostre interès i des d’aquí animem altres governs locals iberoamericans a sumar-se a la iniciativa.

Tornar a notícies