LES ELEGIDES

REPRESENTANTS DE BOLÍVIA, SUÈCIA, SENEGAL, EL LÍBAN I UCRAÏNA PARTICIPEN EN LA TROBADA INTERNACIONAL DE DONES ELECTES ORGANITZADA PEL FONS MALLORQUÍ


L’objectiu és visibilitzar la participació de les dones en la presa de decisions i establir xarxes de col·laboració.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la consellera de presidència del Govern de les Illes Balears, Mercedes Garrido; i la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat, Ma. Antònia Mulet, han inaugurat, aquest capvespre, la I Trobada Internacional de Dones Electes, que  avui i demà reuneix a Mallorca a més d’un centenar de dones electes de tot el món.

“Per dones com les que avui som aquí i per les que hi han estat abans de nosaltres hem avançat molt, però no ens podem confiar, encara hi ha molts obstacles i les dones als àmbits de la decisió encara som considerades com una amenaça. Som la meitat de la població i això no es tradueix en la meitat de representació i oportunitat de decisió” ha expressat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, qui ha reivindicat “la capacitat il·limitada de generar canvis positius en la societat, des de l’acció local i amb un efecte papallona”.

“Les dones som la meitat de la població i hem d’estar representades en tots els àmbits especialment en els que estan molt masculinitzats. Cobram manco que els homes i ens falta representació en molts àmbits de decisió”, ha dit la consellera de presidència del Govern de les Illes Balears, Mercedes Garrido, que ha recordat que Balears és una terra pionera en aquest sentit; la primera comunitat autònoma en incorporar les llistes cremallera per augmentar presència de les dones en la vida política.

“És un orgull compartir experiències i vivències amb companyes d’altres indrets que són líders de les seves comunitats, i ajudar a visibilitzar la participació de les dones en la presa de decisions. La nostra participació en política és clau per la democràcia”, ha dit la presidenta del Fons Mallorquí, Ma. Antònia Mulet.

La jornada ha començat amb el testimoni de tres dones que han obert camí per augmentar la igualtat; un exemple interessant d’allò que implica ser la primera dona a ocupar un càrrec electe. L’exbatlessa de Dakar (Senegal), Soham El Wardini, l’exbatlessa de Palma i actual delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo; i la batlessa de Sala (Suècia) i vicepresidenta de l’Associació Sueca d’Autoritats Locals i Regionals (SALAR), Carola Gunnarsson, han estat les encarregades de la conferència inaugural titulada “La importància de la representació de les dones en la política local: objectius i reptes”. La conversa ha estat conduïda per la periodista i directora d’IB3 Ràdio, Maitane Moreno.

A la Trobada hi participen un centenar de dones electes de tot el món. 17 d’elles s’han desplaçat a Mallorca per participar en les jornades des de països com Bolívia, Suècia, Senegal, Líban, Ucraïna i Níger, entre d’altres. També hi participen bona part de les dones que ocupen càrrecs electes a Mallorca.

Tornar a notícies